Vijf dingen #3

Een post met vijf willekeurige leuke dingen. Want wie wordt daar nou niet blij van?

Billions

Een Amerikaanse tv-serie over de snelle financiele wereld en de persoonlijke vete tussen de U.S. attourney (openbare aanklager) en een hedge fund manager. Een goede, spannende serie over politiek, macht en geld in dezelfde lijn als House of Cards. Als extra bonus speelt Damien Lewis (Band of Brothers, The Forsythe Saga) een van de twee hoofdrollen.

billions

Deep work

Non-fictie van Cal Newport over “deep work”, ie. geconcentreerd werken zonder afleiding. In het boek wordt uitgelegd waarom we tegenwoordig moeite hebben met geconcentreerd werken, wat de voordelen zijn van op deze manier werken en hoe je jezelf hierin kan trainen. Geïnspireerd door dit boek claim ik nu elke week wat tijd om geconcentreerd en zonder onderbrekingen aan één project te werken. Het bevalt goed.

Fail fast

Enge dingen doe ik tegenwoordig dagelijks, en dan heb ik het niet over skydiven, horrorfilms kijken of op treinrails lopen. Sinds ik werk, wordt ik elke dag uitgedaagd om dingen te doen die ik nog nooit heb gedaan: Belangrijke Mensen Opbellen, Onderdeel Zijn Van Een Panel Tijdens Een Conferentie en Presentaties Geven Over Moeilijke Onderwerpen. Ik merk dat als ik zelf mag bepalen wanneer ik deze dingen doe, het gemakkelijker is om Enge Dingen zo lang mogelijk uit te stellen.
However, ik heb ook door dat als je enge dingen doet, je ook exponentieel snel nieuwe dingen leert. Daarom heb ik maar de “Fail Fast”-mentaliteit geadopteert: als je een idee hebt, kan je het maar beter snel uitvoeren, en niet te bang zijn om te falen en daardoor te verzanden in eindeloze voorbereiding. “Fail Fast” ben ik voor het eerst tegengekomen in boeken over Lean ondernemen. Het idee van de Fail Fast methode is dat je door snel een hypothese uit te testen, kom er sneller achter komt wat wel en niet werkt, waardoor je jezelf, je product of je bedrijf sneller kan ontwikkelen.
Als je meer over dit onderwerp wil lezen, kan ik het eerst deel van het boekje Fouten maken moet moed aanbevelen.

druk-op-de-knop-en-maak-een-fout-fouten-maken-moet

Fragments of your soul

Via Pinterest kwam ik een vrij epische boekomslag tegen. De cover bleek bij het boek Fragments of your soul te horen, een fantasyboek dat zich afspeelt in een soort alternatieve dimensie en veel elemten pakt uit de Noorse mythologie. Het boek is oorspronkelijk in het Duits geschreven (Scherben deiner Seele), en sinds kort is er ook een Engelse vertaling beschikbaar.
Nieuwsgierig geworden heb ik het gelezen. Het was een combinatie van Noorse mythologie, world-building en young-adult pulp. Het past ook in de trend van YA-boeken met een ontzettend vervelende, veeleisende antiheld (Loki) als love-interest van de hoofdpersoon. Elke plottwist zie je mijlenver aankomen, maar het is zeker een hilarisch boek waar je niet bij na hoeft te denken. De schrijver krijgt voor mij bonuspunten vanwege de positieve benadering van gender(fluiditeit) en seksualiteit.

scherben-deiner-seele-fragments-of-your-soul-bookcover

Torchlight 2

Gamen is een goeie manier om mijn hoofd leeg te maken, zeker als ik een game speel met felle kleurtjes, een enigszins aanwezig verhaal, epische loot, rare geluiden en gigantische explosies. Torchlight 2 voldoet aan alle eisen. Je kan het alleen spelen of met vrienden (yay) en het is veel goedkoper dan Diablo 3, ook al heeft het ongeveer dezelfde gameplay. En kom op, wie wil er nou geen lama/headcrab/bulldog als meestrijdend huisdier in een fantasy RPG? ;)

torchlight-2-gameplay-shot

torchlight-llama

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.