Nog meer ontdekkingen in Den Haag

(foto: Inge van Mill)
(foto: Inge van Mill)

Tempus fugit: over een week woon ik een half jaar in Den Haag. Hier is een nieuwe lijst met leuke koffiebars, musea en andere hotspots ter aanvulling op mijn eerdere blogpost Ontdekkingen in Den Haag!

Wanneer ik ’s avonds in de buurt van het station nog even snel iets wil eten, is mijn eerste keus vaak een roti-wrap of roti-maaltijd van surinaamse snackbar Broodje ‘s-Gravenhage. Warm, gekruid en lekker, dus vele malen beter dan een slappe zoute friet van de Smullers. Dit enigszins verstopte eethuisje is te vinden in het overdekte gedeelte van de Turfmarkt, in hetzelfde rijtje als Stomerij Panda, de multivlaai en de Etos. Je loopt de turfmarkt in als je station Den Haag Centraal uitloopt aan de west-zijde.

Tevens heb ik een nieuwe favoriete koffiebar (ondertussen sleep ik G er wekelijks mee naartoe): koffiebar Pim voor “Coffee, Sandwiches & Vintage” in de Wagenstraat in Den Haag. De koffie is er goed en sterk, ze verkopen er megamuffins en we hebben laatst de broodjes uitgeprobeerd. Je kan er leuk buiten zitten en mensen kijken als het mooi weer is — ze hebben een paar tafels en stoelen in de wagenstraat staan, waar altijd genoeg te beleven is — of je kan de zithoek binnen innemen met een boek.

koffiebar pim coffee sandwiches vintage

Samen met Nienke dwaalde ik door de binnenstad toen ons oog viel op een concept store waar allerhande gave dingen in de etalage stonden. Dit bleek conceptstore COLLECTIV. te zijn (serieus, wat moet dat met die hoofdletters en demonstratieve punt!?), waar je allerhande hipsterspul kan kopen zoals handgemaakte tshirts, mini-cactusjes in gemacrameede hangplantpotten, schapenvachten en willekeurige voorwerpen met ironische of snedige teksten. Een leuke plek om te snuffelen, te gniffelen en natuurlijk geld uit te geven — want daarmee steun je de lokale kunstenaars, designers en andere creatieven die samen COLLECTIV. vormen. Heb je nog meer excuses nodig om Willekeurige Gezellige Woonaccessoires aan te schaffen? Ik niet hoor.

conceptstore collectiv

Met G ben ik permanent op speurtocht naar de lekkerste koffie van Den Haag, dus we brachten een bezoek aan lunchroom BitterSweetz. Het leuke aan deze plek is de supergezellige host Susanne van Doorn (die niet verlegen zit om een praatje), de koffie van Bacchi die je bijna nergens anders in Nederland kan krijgen, de bijzondere baksels en het feit dat je hier Fentiman’s frisdranken (halleluja en driewerf hoera!) kan drinken.

bittersweetz

Naast mijn cappuccinoverslaving, die ik instandhoud dmv de vele koffiebars aan de turfmarkt heb ik een nieuwe guilty please: bubble tea. Mijn favoriete stek voor bubble tea in Den Haag is 8tea5, waar ik een keer in de zoveel weken tussen de Amerikaanse expat-tienerdochters in ga staan om een “koude strawberry milk-tea met green apple bubbels” te scoren. Don’t judge me.
Bubble tea is aan komen waaien uit Azië en nog maar beperkt in Nederland te koop. Chaim en ik kwamen het voor het eerst tegen in tapasbar, waar het als exotische appetizer werd geserveerd. Het is een warme of koude drank die bestaat uit thee, melk, (fruit)siroop en tapioca-parels met een smaakje. Dat klinkt obscuur en niet bijzonder, maar de smaak zit ergens tussen een milkshake, chai-thee en fruitsnoepjes in. Om nom nom. :3

8tea5 Den Haag

Natuurlijk kan je jezelf geen volwaardig inwoner van Den Haag noemen als je nog nooit bij het Mauritshuis bent geweest. In dit museum bevinden zich hoogtepunten uit de schilderkunst van de Gouden Eeuw van Nederland. Leuk voor kunstfanaten en geschiedenisfreaks. Oa. Het puttertje van Carel Fabritius (bekend van het boek The Goldfinch van Donna Tart) en Het meisje met de parel van Johannes Vermeer zijn hier in real life te bekijken. Je bent in 2 uur door het museum heen, dus als je hier naartoe gaat heb je daarna nog tijd genoeg voor een lunch, koffie, muffins of een wandelingetje door het centrum.

mauritshuis

Heb je nog tips voor mij? Waar moet ik absoluut een keer heen om de koffie te proeven? Is er een plek waar waarschijnlijk handenvol met geld uit ga geven? Wat is de beste picknickplek? Laat het me weten in de comments.

De foto’s uit deze blogpost zijn afkomstig van de officiële website dan wel instagram-account van de respectievelijke hotspots. :)

Doe mee met de conversatie

3 reacties

  1. Over Aziatische dingetjes gesproken: ga voor sukiyaki of shabu shabu bij de Genki Tei! Superlekker. :)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.