Wie verhuist er dan ook naar Den Haag!?

collage-verhuizing-kerst-den-haag

Vorige week verhuisde ik van het lieve, kleine, bekende Nijmegen naar het grote, intimiderende, internationale Den Haag. Binnenkort hoop ik hier in Den Haag te beginnen met werken, en het leek me handig om te verhuizen vóór het grote feestdagen-spektakel, zodat ik nog een beetje vakantie- en acclimatiseertijd had voordat ik zou moeten beginnen.

Mijn scriptie is af, de eindpresentatie is gegeven en Het Papiertje is aangevraagd, en opeens is mijn to-do-list leeg. Nu zit ik hier in mijn gigantische nieuwe kamer benedenverdieping aan de rand van het centrum, met zo’n gevoel van “Now what!?“. Dus wat doe je dan?

  1. De kerstboom opzetten. First things first!
  2. Uren theeleuten in je luie stoel en voor je uit staren terwijl je af probeert te komen van het knagende gevoel dat je eigenlijk aan je scriptie zou moeten werken.
  3. Onmiddelijk lid worden van de bibliotheek in Den Haag en De Kleine Geschiedenis van Den Haag voor Dummies tot je nemen alsof het zuurstof is.
  4. Samen met vriendinnen Engelse tearooms in de binnenstad onveilig maken op zoek naar scones.
  5. Onderzoek doen op alle ecohippieblogs om erachter te komen wat de beste plekken zijn om koffie te drinken (Hometown, Exki, Lola Bikes & Coffee), taart te eten (Baklust), speciaalbier te drinken (De Paas), te ontbijten (De Overkant) en/of avondeten te scoren (Warung mini).
  6. Je wanhopig inhouden in het centrum (Bijenkorf! Om de hoek! AARGH!) tot je je eerste grotemensensalaris binnen hebt.
  7. Een enorme koekjesvoorraadberg aanleggen.
  8. Er achter komen je dat 7 OV-minuten van het centrum van Delft verwijderd bent en dit vieren met een vrij epische sponta-borrel in speciaalbiercafe Locus Publicus.
  9. Stiekem een weekend-vrij abonnement aanschaffen zodat je in 2016 nog af en toe terugkan naar Nijmegen.

  Ik ga na de kerst die enorme lijst met recommendations voor leuke plekken met enthousiasme (en obsessief en gestructureerd) te lijf. Ik hou jullie op de hoogte! Als je nog leuke tips voor me hebt, hoor ik het graag.

  Update: ondertussen heb ik veel gave hotspots ontdekt in Den Haag.
  Mijn favoriete plekken in Den Haag heb ik in de volgende blogposts beschreven:

  1. Ontdekkingen in Den Haag
  2. Nog meer ontdekkingen in Den Haag

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.