Vijf dingen #1

collage-vijf-1

Een post met vijf willekeurige leuke dingen. Want wie wordt daar nou niet blij van?

Kumaré

Een documentaire over een filmmaker die zich in Amerika voordoet als een Indiase guru. Hij laat zijn baard staan, trekt een gewaad aan, bedenkt zelf een aantal meditatieoefeningen en yoga-moves… en voor hij het weet heeft hij een groep volgelingen die hem zien als Heilige Man. “Sri Kumaré” had zich aan het begin van het experiment voorgenomen om zichzelf te ontmaskeren, maar dat blijkt toch iets minder makkelijk dan gedacht. Een interessante film met een mooi einde.

Exactitudes

Een fotoproject over subculturen en bevolkingsgroepen. De fotograaf nam steeds verschillende mensen met dezelfde uitstraling en kledingstijl. Ik kan mij het meest identificeren met de Naturals en de Veggies. En jij? ;)

De season ender van seizoen 1 van House of Cards

Serieus, geef House of Cards een kans. Ik weet het, voor sommige mensen is het oud nieuws, maar: wauw. Topacteurs, manipulatie en bedrog overgoten met een Brechtiaans tintje. Fantastisch. Ik heb niet zo ge-binge-watched sinds ik Downton Abbey ontdekte.

De vierdaagsefeesten in Nijmegen

Elke jaar is er in de binnenstad van Nijmegen een festival dat zeven dagen duurt… en alle toegang is gratis! Er staat grote bands, kleine bands, obscure bands en rare bands, er zijn lezingen, er worden arthousefilms vertoond… voor ieder wat wils. En je kan zo lekker eten op de vierdaagsefeesten! Vooral op de SMKMRKT (smaakmarkt) aan de Waalkade en bij de Kaaij, onder de Waalburg. Hongerige bezoekers kunnen daar terecht bij een horde pop-up restaurantjes in felgekleurde caravans. Daarna kan je een heerlijke after-dinner koffie halen, neerploffen op een van de oude zitbanken die overal staan, of flaneren langs de kade.

Poëtische graffiti op onverwachte plaatsen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.