Stedentrip Arnhem

collage-stedentrip-arnhem

Ik had een week vakantie en geen geld (want al mijn geld gaat richting rijlessen), dus wat ga je dan doen? JUIST! Shoe-string-style Nederland doorcrossen met je studenten-OV-chipkaart voor gratis reizen en CouchSurfing-account voor gratis onderdak.

De eerste stop was Arnhem, waar ik bij zus L zou logeren en dan met haar de stad onveilig kon maken. Behalve een rugzak met lekker eten en de wens om Park Sonsbeek te zien, was er geen plan.

We wandelden relaxed door de Steenstraat en liepen tegen Mijn Tafel aan. Deze winkel heeft een apart concept: iedereen kan een tafel of kast huren en daar spullen verkopen. Je mag zelf weten of je nieuwe, zelfgemaakte of tweedehands spullen verkoopt. Door het concept vind je allerlei verschillende dingen in de winkel: L en ik zagen oa. tweedehands kleding, mooie pop-up kaarten en tweedehands games.

De volgende stap was een wakker-word-cappuccino bij espressobar TAPE. Ik had het nodig, want de avond daarvoor had ik veel te weinig geslapen. Oops! Opgepept door een dosis caffeine, of in het geval van L, vitamine, liepen we op ons gemak naar park Sonsbeek, waar we een gratis plattegrond scoorden en ons twee uur vermaakten met door de prachtige natuur banjeren.

Onze voeten werden moe, dus we pakten een bus naar het centrum en bezochten de Eusebiuskerk. Als je 4 euro betaalt, kan je met een lift de 93 meter hoge kerktoren “beklimmen”, waar je een supervet 360 graden uitzicht hebt over de stad.

Na de kerk liepen we naar Roof Garden Arnhem, dat we vanuit het uitkijkpunt al hadden zien liggen. Roof Garden is een culturele evenementenlocatie op het dak van een oude, ongebruikte parkeergarage. In de zomer kan je hier op het dak zitten met een hapje en een drankje of deelnemen aan een scala aan culturele activiteiten. Denk hierbij aan yoga- en pilateslessen, workshops Lindy Hop of koekjesbakken, lunchlezingen en films.
Omdat Rooftop Garden bekend staat als ontmoetingsplek voor kunstenaars, hippie’s en andere coole alternatievelingen, wilde ik er al een tijd heen. L en ik streken neer met een ginger-ale mocktail en een Afri Cola, terwijl we genoten van het verkoelende briesje dat over het dak scheerde.

In de binnenstad vonden we nog boekwinkel Het Colofon. Deze boekwinkel is zeker een bezoekje waard! Aan de muren hangen kunstwerken en oude Loesje-posters, je kan er koffie drinken en in de winkel vind je nieuwe en tweedehands boeken en cadeau’s voor boekenliefhebbers. Op de website las ik dat de winkel wordt uitgebreid met een conceptstore en dat de winkel voor een deel gecrowdfund is. Cool!
Terwijl L streek neer op een bankje om bij te komen van onze wandeltocht, deed ik me tegoed aan het aanbod tweedehandsboeken. Het Colofon had vooral een hele goede collectie tweedehands kookboeken — veel nieuwe en buitenlandse boeken en ook veel vegetarische kookboeken. Uiteindelijk besloot ik Mr Wilkinsons Favourite Vegetables mee naar huis te nemen.

Thuisgekomen in het Spijkerkwartier keken we een aflevering van Sherlock met veel thee en rozijnencake. Mijn eerste kennismaking met Arnhem was erg geslaagd!

Doe mee met de conversatie

3 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.