Koffie in Arnhem: TAPE

TAPE-graffiti

Tijdens mijn rondje Arnhem mocht een lekkere kop cappuccino natuurlijk niet ontbreken, dus na wat vooronderzoek op het internet besloten L & ik op bezoek te gaan bij TAPE. Deze hippe espressobar is te vinden in de Hommelstraat, net buiten het centrum van Arnhem. Volgens het lokale krantje is TAPE onderdeel van de zogenaamde hipster-bermuda-driehoek, samen met vintagekledingwinkel Frou Frou’s en conceptstore Things I Like Things I Love. Als je het internet mag geloven is TAPE uitgegroeid tot een waar cultureel fenomeen voor koffie- en vintageliefhebbers.

Ik moet zeggen, we werden niet teleurgesteld. L een groot glas appelsap rechtstreeks uit de sapcentrifuge en ik een cappuccino — die de lepeltjestest niet doorstond maar ontzettend romig smaakte. Yum! Er waren ook andere interessante sapjes te verkrijgen, zoals een mix van vers sinaasappel- en appelsap met gember en venkel. Ook mensen met serieuze vitamine-cravings komen hier aan hun trekken.

Een leuk verschil met de meeste retro koffiebars is dat TAPE een scherp randje lijkt te hebben. In plaats van kanten kleedjes en gehaakte lampenkapjes vonden we bij TAPE een gaaf (versgeschilderd) Berlijn-esk kunstwerk op de muur, een doos LP’s van de Waaghals (te koop!), een toren van oude luidsprekers in een hoek en een collectie oude protestposters. Binnen klonk muziek die deed denken aan de soundtrack van 500 Days of Summer — een respectabele variatie op de gangbare mierzoete koffiebar-muzak.

Ook al was de koffiebar nagenoeg leeg, het hartelijke meisje achter de bar zorgde voor een gezellige sfeer. TAPE is een zeer geslaagde plek voor een shot caffeine in retro-sfeer. Hier komen we zeker terug!

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.