Judith proeft: pure chocolade van Nestlé L’Atelier

feelgood-overlevingspakket-herfst

Hallo daar, herfst! Vorige week was ik nog spontabarbecues aan het plannen, maar volgens mij krijgen we geen Indian summer meer dit jaar. Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar hier in het Verre Oosten van het land is het regenachtig en guur.

Gelukkig ben ik een echt herfstkindje: in de herfst ben ik in mijn element. Ik heb mijn tactiek voor het overleven van de donkere dagen dan ook geperfectioneerd: een stapel zachte dekentjes voor in mijn luie stoel, een nieuw warm vest, een grote mok earl grey thee, kaarsjes voor de gezelligheid, een stapel boeken, en… twee pure chocoladerepen van Nestlé’s L’Atelier. Een met bosbessen, amandelen en hazelnoten, en een gevuld met cranberries en amandelen.

nestle-atelier-pure-chocoladerepen

Sinds deze repen in de AH lagen wilde ik ze al uitproberen want damn, ze zien er goed uit. Dat mag dan ook wel, want met €3,50 de reep (195 gram) zijn ze MEGADUUR. Ter vergelijking: de fair-trade repen van Tony’s Chocolonely van 180 gram zijn €2,65 per stuk, en een Bonbonbloc-reep van Côte d’Or á 200 gram is €2,69.

Bij nadere inspectie is de chocolade niet zo “puur” als ik zou willen. Volgens de wet mag chocolade “puur” genoemd worden bij > 35% cacaobestanddelen. De chocoladerepen van Nestle hebben een cacao-bestanddelen-percentage van 54%. Ik ben verzot op de 70%-chocolade-met-zeezout, dus dit viel me als doodgeverfde pure-chocolade-liefhebber een beetje tegen.

Maar nu de up-side: chocoladerepen met zo’n grote hoeveelheid vulling zijn zeldzaam! Beide repen hebben een vulling van meer dan 17.5 procent en de noten en gedroogde vruchten zijn héél. Het is net alsof je hele fancy in-chocolade-gedoopte studentenhaver aan het eten bent.

nestle-atelier-cranberry-reep

nestle-atelier-cranberry-reep

De repen zijn definitely een goede combinatie met earl grey en deprimerend weer.

Qua smaak zit er niet echt verschil in de repen. Ze zijn beiden lekker hartig, en niet overly sweet. De cranberry-variant is iets frisser en de blauwe-bes variant is net iets minder zoet (en smaakt dus meer naar pure chocola) — waarschijnlijk omdat de cranberry-variant meer fruit en dus meer suiker bevat.
Ik heb zelf een voorkeur voor de uitgesproken smaak van hazelnoot, dus ik vind de bosbessen-amandel-hazelnoot net iets lekkerder. En dan tot slot: wat deze repen missen is uiteraard zeezout, want alle chocola is beter met zeezout. ;)

Morgen sleep ik deze chocolade mee naar de universiteit, waar mijn sponta-chocolade-panel alles gaat proeven.

Doe mee met de conversatie

3 reacties

 1. De noten zijn heel gelaten waardoor de smaak goed naar voren komt, dat vind ik lekker. Sommige melkchocolade is erg zoet, maar dat is deze helemaal niet.
  De melkchocolade met cranberries, amandelen en hazelnoten valt bij het meest in de smaak.

 2. Wat leuk om je review te lezen.
  Ik heb toevallig afgelopen periode de repen getest en herken jouw punten. Ik had de repen nog niet in de schappen zien liggen, maar zie dat jij deze al in 2015 gekocht hebt. Zo zie je maar dat wanneer je nog niet bekend bent met een product, je deze ook minder snel ziet liggen.
  Ik was zelf ook zeer tevreden over de vulling, heerlijk die hele noten en in ieder stukje chocolade volop vruchtjes/noten.
  Een chique reep die mooi op tafel staat tijdens een feestje of een koffie/thee-momentje.

 3. Heerlijk he, de eerlijke chocoladesensatie met grote stukken noot, waardoor het een echte traktatie is! De luxe uitstraling maakt het een echte verwen moment voor jezelf en een ware traktatie voor een feestje/visite!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.