Judith proeft: Kaoka’s pure chocolade met zeezout

Ik heb altijd op zoek naar de meest perfecte pure chocolade. Een van mijn favoriete smaken is chocolade met zeezout. Ik proefde ooit de oranje Tony’s Chocolonely melkchocolade met karamel en zeezout en ik was verkocht. Later stapte ik over op AH’s pure Delicata-repen met zeezout, want die waren puur (en toch wat betaalbaarderderder). Maarrrrr de queeste voor de perfecte reep is nog altijd niet gestaakt.

Van mijn laatste restje verjaardagsgeld besloot ik de natuurwinkels eens te plunderen voor Biologische, Lekkere En Interessante Producten Die Ik Normaal Niet Koop. Uiteindelijk kwam ik weer naar buiten met een pakje Yogi Tea Green Chai (De smaak! De geur! De pseudo-oosterse wijsheden op kleine papiertjes!) en een reep pure chocolade met zeezout van het merk Koaka (“Kaoka Noir Fleur De Sel”).

kaoka_chocolade_puur_zeezout_noir_fleur_de_sel

Met 2 euro de 100 gram zijn de repen van Koaka wel wat duur. Ok, ok, ze zijn duurder dan die van Cote d’Or en die van Tony’s Chocolonely, maar je krijgt er wel een stoot cacao voor om u tegen te zeggen. De smaak van de reep is fantastisch: lekker hartig, niet te zoet en bijna koffie-achtig door het hoge cacaopercentage van 70%. Ter vergelijking: Tony’s belooft minstens 34% cacao, en AH Delicata minstens 60% cacaobestanddelen in hun met zeezoutrepen. De zeezoutsmaak is bij Kaoka wel wat subtieler dan in de delicatarepen van de AH. Verder is de gebruikte cacao biologisch en fairtrade. Kortom, een reep voor mensen die van hartige, niet-te-zoete chocolade met zeezout houden en ethisch-biologisch-verantwoorde repen willen kopen. ;) Om nom nom!

Weet jij nog een lekkere obscure chocoladesoort die ik MOET proeven? Laat het me weten in de comments en vermeld erbij waar ik zo’n reep kan kopen. Of ben je misschien een chocoladefabrikant op zoek naar het recept voor De Perfecte Reep? Voor honderdmiljoenmiljard euro kom ik zo’n recept in-house ontwikkelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.