Dolce far niente

Hello again! Ik was van plan om een logje te gaan schrijven over alle leuke wilde hardloopactiviteiten waar ik me de afgelopen tijd zo goed mee vermaak, maar toen gooide Het Leven roet in het eten.

Zoals jullie afgelopen week hebben kunnen lezen was ik op vakantie. Toen ik weer thuiskwam, zei mijn lichaam “Nu is het genoeg geweest!” en POEF! Nu zit ik thuis met een lelijke ontsteking aan mijn voet. Ik vermoed dat ik gestoken ben door een of ander exotisch insect — al suggeren sommige vrienden dat het een zombie-beet is. Weg hardlooptraining! Weg hard werken en goede scriptievoornemens (want de antibiotica zijn niet mis).

Maar… niks aan te doen. Ik moet nu dealen met de situatie en het er maar even van nemen. Maar… dit dolce far niente is helemaal niets voor mij. Ik kan alleen maar een beetje rondhinken en moet me flink koest houden totdat de ontsteking weg is… maar zo ben ik helemaal niet. Ik wil rondstuiteren, buiten genieten van het heerlijke weer, rondjes crossen op mijn fiets, leuke mensen opzoeken en parkhangen. En naar de markt! Lekkere dingen koken! Avonturen beleven! Dat moet allemaal maar even wachten.

Gelukkig is L in de buurt om de hele dag kopjes thee voor me te zetten en heb ik genoeg dingen te doen, ook vanuit mijn luie stoel met mijn linkerbeen op een stapel kussens. Zoals House of Cards marathonnen, alle boeken op mijn e-reader uitlezen, nieuwe recepten schrijven voor Mosterdgeel en natuurlijk contact onderhouden met jullie!

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.